Grafisch ontwerp

Goede designs scheppen een band tussen merk en doelgroep.
Wij ontwerpen logo’s en designs die bij deze tijd passen.

Huisstijl ontwerp en logo design

Het logo en de huisstijl geven een eerste indruk van uw bedrijf.
Waar het bedrijf voor staat, welke boodschap het wil uitdragen.
Het is belangrijk onderscheidend te zijn. SD Webdesign helpt hierbij.

Enkele onderdelen van een te ontwerpen huisstijl zijn:
– Het logo ontwerp, kan een woord / beeldmerk zijn of een combinatie van beide.
– De slogan (gaat meestal over de producten, diensten en onderscheiding).
– De huisstijl in meerdere kleuren of juist in 1 kleur.
– Welk lettertype/typografie past bij het bedrijf en waarom.
– Stijlelementen, bepaalde vormen en elementen uit de huisstijl.

Maak impact met een unieke beleving

De consument hecht veel waarde aan de merkbeleving. Uw logo zal vaak voorbij komen en straalt een bepaalde waarde uit. Het is een eenmalige investering als bedrijf om een logo te laten maken, daarna kunt u er jaren mee voorruit.

Ons werk

 

Het proces van een logo design

1. De briefing
De eerste stap is om kennis te maken met uw bedrijf, doelgroep en doelen. Tijdens een kort gesprek stellen wij samen een briefing op. Deze informatie wordt dan gebruikt om wensen te definiëren met specifieke doelen en richtlijnen die vervolgens naar de ontwerpfase leiden.

2. Research
Belangrijk onderdeel van het proces is onderzoek doen naar concurrenten, de markt, de mensen, trends, enz. Het is belangrijk om een onderscheidend logo te creëren.

3. Schetsen en meerdere varianten
In deze stap gaan we ruwe schetsen maken (zwart/wit) met vormen en diverse lettertypes. De designer kiest of dit ouderwets op papier gebeurt of op een digitale manier.

4. Concepten van het logo
Als onderdeel van stap 3, hebben we nu genoeg variaties en ruwe schetsen. Op basis daarvan worden er 2 complete logo’s gemaakt. Voor de helderheid worden de concepten in zwart/wit gemaakt en wanneer de kleur wel duidelijk van te voren bepaald is, zijn de concepten ook in kleur.

5. Presentatie
Dit is de allerleukste fase, hier mogen wij met trots twee logo designs aan u presenteren. De presentatie bevat details over het ontwerp van elk concept. Daarnaast bevat het mock-ups van de branding voor uw bedrijf. Voor de visualisatie presenteren wij verschillende toepassingen (website, winkelfront, diverse achtergrondkleuren enz.).

6. Feedback
Na afloop is er een feedbackronde, in overleg kiezen we 1 logo design om mee verder te gaan. Eventuele feedback wordt genoteerd en verwerkt.

7. Oplevering final versie
Voldoet alles aan de eisen van een goed en uniek logo en bent u tevreden, dan leveren wij alle logo bestanden inclusief presentatie aan u op.

Daagt u ons uit voor een nieuw ontwerp?

Wij zoeken altijd naar de balans tussen mooi en functioneel. Met de bewezen werkwijze ontstaan er unieke logo’s en huisstijlen voor bedrijven.

Samen geloven in authentieke merken met een sterke merkidentiteit. Daar ontwikkelen wij graag een logo of website voor. Maak vrijblijvend een afspraak en wie weet kunnen we wat voor elkaar betekenen.

Werkwijze logo design

★★★★☆
4 5 1
Met SD Webdesign valt alles te regelen.
★★★★★
5 5 1
Onlangs heeft SD Webdesign een update uitgevoerd van mijn website en ik ben zeer tevreden over de afhandeling. Ze geven goed advies en je wordt goed op de hoogte gehouden wat er gewijzigd is in de webwinkel. Kortom een perfecte combi van goede service en communicatie!